Tuinkalender: late winter.

Geplaatst op vrijdag 02 februari 2018 @ 09:16 , 43 keer bekeken

In februari komt de sapstroom van bomen en planten weer op gang. De tuin krijgt opnieuw wat meer leven en hoewel het in februari nog altijd heel koud is, lokt een voorzichtig zonnetje de vastberaden tuinier af en toe het huis uit. Raap ook je moed bijeen en maak je tuin klaar voor de b(l)oeiende lente. 

Bloembollen en -knollen
Het beste moment om sneeuwklokjes en winterakonieten te delen en te herplanten is net na de bloei als het blad nog groen is. Als je sneeuwklokjes koopt, dan koop je ze best met het blad aan, bollen doen het meestal niet zo goed.

Als je in oktober geen lelies in borders of bakken hebt geplant, kan je ze nu oppotten en later planten in de tuin. Op die manier heb je er in de zomer plezier aan.


Kleine bloembolletjes in de rotstuin zoals Iris reticulata en I. danfordiae gaan deze maand bloeien en hebben dus extra bescherming nodig tegen regen en sneeuw.

Bron internet.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

danny0hans starstarstarstarstar

super gezellig is het hier op de club meisjes


adrie3d starstarstarstarstar

Dit is een super gezellig club, met allemaal gezellige plaatjes praatjes en alles over de feestdagen, kom zelf maar kijken of het je wat zal lijken.


Meer aanbevelingen