Sedum reflexum.

Geplaatst op maandag 21 mei 2018 @ 19:05 , 20 keer bekeken

Een zeer oude plantensoort die al door onze verre voorouders werd verzameld en waarschijnlijk al bestond in het dinosauriër-tijdperk. Het verspreidingsgebied van deze vetplant: West-, Zuid- oost, Zuid- en Midden-Europa, noordwestelijk tot in Ierland, Groot-Brittannië, Nederland en België en noordelijk tot in Zuid-Scandinavië (Zuid Noorwegen) en oostelijk tot in Rusland. In Noord Amerika niet inheems maar geïntroduceerd. De Tripmadam komt in het wild voor in Nederland en België, maar is dan zeldzaam/zeer zeldzaam en staat op de rode lijst. Komt ook als verwilderde plant voor.

Zij groeit op zandgrond, zandige dijken, rivierduinen en muren, stenige plekken, rotsspleten, droog grasland, stadswallen, basaltglooiingen, daken, rivierengebied. Als gekweekte vorm soms verkrijgbaar. Een mooie plant voor in de rotstuin, als bodembedekker, op droge keien-muurtjes, zonnige plekken, opvuller van bloembakken, potten en tuinhoekjes waar voldoende zon komt.

Wordt tot ca. 15-35 cm. hoog en vormt zoden.

Bron internet.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

adrie3d starstarstarstarstar

Dit is een super gezellig club, met allemaal gezellige plaatjes praatjes en alles over de feestdagen, kom zelf maar kijken of het je wat zal lijken.


hellmiena starstarstarstarstar

Een heel gezellige club en feestdagen hebben we zeker het hele jaar door echt topclub


Meer aanbevelingen