Gipskruid.

Geplaatst op woensdag 02 mei 2018 @ 08:45 , 18 keer bekeken

 

Gipskruid is een geslacht van fijnbladige, rijkvertakte planten, die de hele zomer uitbundig bloeien met kleine, witte of roze bloemen. Er bestaan hoge en lage vaste planten en ook een eenjarige soort. De bekendste vaste plant is Gypsophila paniculata. De planten worden tot 120 cm hoog. Populaire rassen zijn ‘Bristol Fairy’ met gevulde witte bloemen en ‘Flamingo’ met gevulde roze bloemen.

Kruipend gipskruid (Gypsophila repens) is ook een vaste plant, die 25 cm hoog wordt en zeer kleine, bleekroze bloemen heeft. De gevulde nissen ‘Rosenschleier’ en ‘Pink Star’ worden ongeveer 30 cm hoog. Van het eenjarige gipskruid (Gypsophila elegaus) is met name het witte ras ‘Covent Garden Market’ aan te bevelen, dat ook lang oudbare snijbloemen oplevert. De planten worden ongeveer 30 tot 50 cm hoog.

Alle soorten en rassen verlangen een zonnige standplaats met droge grond. De hoge soorten doen het uitstekend in borders met snijbloemen of vaste planten. Vooral met de lang bloeiende rassen kunt u lege plaatsen opvullen. Kruipend gipskruid leent zich voor de beplanting van rotspartijen, zonnige glooiingen en muurspleten. Met de roze bloeiende rassen brengt u luchtige, kleurige contrasten in de rotstuin.

Bron internet.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

adrie3d starstarstarstarstar

Dit is een super gezellig club, met allemaal gezellige plaatjes praatjes en alles over de feestdagen, kom zelf maar kijken of het je wat zal lijken.


hellmiena starstarstarstarstar

Een heel gezellige club en feestdagen hebben we zeker het hele jaar door echt topclub


Meer aanbevelingen